Стратегія розвитку

Стратегія розвитку  Госпітальні округи, 44-квартирний будинок і не тільки

Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк на нараді з керівниками управлінь, установ та організацій окреслив першочергові заходи з забезпечення життєдіяльності міста. Чи не найбільш обнадійливо пролунала інформація про те, що вже в цьому році нарешті добудують 44-квартирний житловий будинок для військовослужбовців місцевого гарнізону, ветеранів військової служби, членів родин демобілізованих учасників АТО та сімей полеглих Героїв.
Спочатку – про освітянські турботи. Через підвищення заробітної плати педагогічним працівникам збільшилося число звернень щодо працевлаштування вчителів в загальноміські школи. Оскільки дефіциту кадрів не спостерігається, то Петро Данилович рекомендував підлеглим особливо уважно ставитися до розгляду кожної заяви, аби забезпечити навчальні заклади найкращими фахівцями.
Вчергове міський очільник доручив перевірити, чи на всі земельні ділянки, які використовуються суб’єктами господарювання, укладені договори оренди, і як сплачуються податки на майно. 
Петро Данилович також зазначив, що затяжна, сніжна і морозна зима сприяє збільшенню використання енергоносіїв. Так, щодня витрачається близько 50 тис. кубометрів газу на опалення домівок мешканців Княжого міста, трохи більше –  на вихідні в зв’язку з подачею гарячої води. 
Ситуацію з госпітальними округами у Волинській області Петро Саганюк прокоментував так: 
«Моя особиста думка, що області достатньо шести госпітальних округів, але якщо обласна рада прийняла рішення про вісім – теж добре. Інша ситуація приведе до знищення медицини на Волині. Безперечно, ми всіма силами підтримаємо нашу лікарню, і зараз на черговій сесії, я думаю, приймемо правильне рішення про придбання нового медобладнання. Обіцяє сприяти виділенню додаткових коштів на медицину з державного бюджету і народний депутат Ігор Гузь».

Прес-служба міськради також наголошує, що цими днями перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук разом із начальником управління архітектури Тарасом Кибою побували у Львівському університеті, зустрілись з керівниками факультетів, на яких готують архітекторів та дизайнерів. Викладачі та науковці з Міста Лева схвально відгукнулись на запрошення відвідати древній Володимир-Волинський та подивитись на нього з професійної точки зору. Це потрібно, щоб створити адекватний проект чи то площі Героїв, чи то парку, чи будь якого іншого куточка древнього міста.
А от начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва міськради Віктор Фіщук озвучив чи не найприємнішу  інформацію: нарешті проведено відкриті торги серед претендентів на завершення будівництва 44-квартирного житлового будинку для військовослужбовців. У Міністерстві оборони України визначено, що цей відомчий об’єкт має бути зданий в експлуатацію до жовтня-листопада 2017 р. Фірма, що виграла тендер, уже займається підбором місцевих працівників будівельних професій. 
Як стало відомо редакції з надійних джерел, фірма-переможець зареєстрована в Вінниці, а раніше будинок до стану довгобуду довели львівські бізнесмени в погонах.
Всі у Володимирі-Волинському (і не тільки) сподіваються, що восени цього року люди отримають ордери та нарешті справлять новосілля.
Світлана КОМА.
На фото прес-служби Володимир-Волинської міської ради та Романа УСТИМЧУКА: під час наради за участі Петра Саганюка; багатостраждальний будинок, який планують звести не пізніше як до кінця листопада.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%