Лікування має бути зручним

Лікування має бути зручним

Одним із пріоритетних напрямків нинішньої медичної реформи є, безперечно, впорядкування інфраструктури й забезпечення лікувальних закладів сучасним обладнанням. Власне, багато роботи в цьому сенсі зроблено в Ківерцях: наразі на стадії завершення капітальний ремонт реанімаційного відділення ЦРЛ, а в перспективі в лікарні планують відкрити приймально-діагностичний центр.

Головний лікар Ківерцівської ЦРЛ Михайло Слижук організував екскурсію дитячою поліклінікою, а також лікарнею, аби на власні очі побачили, в яких умовах проходять діагностику та лікування тамтешні мешканці. 
До слова, відкриття дитячої поліклініки на базі ЦРЛ відбулося торік, а до того заклад був розташований далеко від інших відділень у старому приміщенні. Тепер же все зосереджено в одному місці, що безперечно доволі зручно для маленьких жителів району та їхніх батьків.
Нині ж тривають ремонтні роботи в лікарні. Пан Слижук повідав, що більше половини вікон замінено на металопластикові, приведено у належний стан окремі відділення стаціонару й кабінети лікарів. Найголовнішим завданням є завершення ремонту реанімаційного відділення: медик каже, що для цього треба ще 200 тис. грн.
– Таку серйозну роботу не можна робити абияк, – мовить Михайло Васильович. – Плануємо створити хороші умови, забезпечити реанімацію сучасним обладнанням. Наразі до двох кімнат уже підведено кисень, також закупили хороші імпортні ліжка. 
Однак найбільшою проблемою медичних закладів завжди було недостатнє забезпечення обладнанням, і Ківерці – також не виняток. Головний лікар каже, що частину техніки свого часу закупили, та досі гостро стоїть  питання з рентгенівськими апаратами: заклад потребує три нові, а вартість одного – 1 млн 200 тис. грн. 
За словами Михайла Слижука, нині в медичній сфері – позитивна тенденція і технічна база лікувальних закладів поступово покращується. Головне, що вже відійшли від радянського зразка надання медичних послуг, а наближення до європейського рівня – лише справа часу.
Ірина ВОРОБЕЙ.
Фото автора

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%