«YES» чи «КамАЗ»?

«YES» чи «КамАЗ»?


На Ялтинській конференції «YES» композитора і виконавець Святослав Вакарчук нарешті сказав, за яких умов піде в Президенти України. І якщо це станеться, то довгожителі владного Олімпу можуть злетіти в прірву…

Що на найголовнішу посаду в державі претендуватиме чимало колишніх і нинішніх діячів, відомо давно. Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Роман Безсмертний, Олег Ляшко, Віктор Чумак, Анатолій Гриценко, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, можливо, навіть Арсен Аваков, Андрій Парубій і Володимир Гройсман… 
Ажіотаж – ще той. Всі прагнуть гетьманської булави. Але якщо служіння народові та державі – така важка і невдячна праця, тому чому такий великий конкурс бажаючих зійти на ешафот?  Що не влаштовує нашу еліту в сьогоднішніх, абсолютно комфортних для неї умовах, коли кожен із її представників прагне таки посунути Петра Олексійовича з крісла на Банковій, а він мріє його зберегти за собою ще на 5 років?
Дивина та й годі. Майдан стояв за те, щоб відмінити антинародні зміни режиму Віктора Януковича до Конституції України, тому з 2014 р. формально Президент – особа другорядна. Бо в нас парламентсько-президентська республіка. І якщо це так, то саме Верховна Рада і сформований нею уряд головні! То чому ж усі так прагнуть виграти на виборах не парламентських, а на президентських?
Відповідь очевидна: закони у нас писані не для всіх. Тому кожен із претендентів прекрасно усвідомлює, що головне – стати машиністом паровоза. А куди потім поїде той потяг, то зовсім інша справа. 
Та в суспільстві визріла глибока втома від «вічно вчорашніх», які просто нездатні ефективно працювати. Люди шукають чогось нового та свіжого. І – знаходять. Наприклад, телеведучого Володимира Зеленського чи композитора та виконавця Святослава Вакарчука. Останнього нарешті прямо запитали про президентські амбіції.
«Зараз ми почали спілкуватися з населенням. Це перший крок, який треба зробити в цій країні. Ви маєте спілкуватися з людьми не з трибуни, ви маєте йти, слухати їх і щось від них отримувати. Я не вірю в те, що політики це роблять. Цю країну може змінити не людина, а правила. І я збираюся робити все можливе, щоб змінити ці правила. І ми це зробимо», – сказав він на конференції «YES» (українською – «так»).
Що це означає?  В тих, хто вже забронював за собою крісло Президента України, настають непевні часи…
Тому зараз головне – дожити кожному з потенційних кандидатів до виборів та інавгурації нового глави держави. Бо доля В’ячеслава Чорновола засвідчує, що в боротьбі за перемогу можуть застосовуватися навіть «КаМАЗи» і навіть із волинянами в кабіні… А їх багато…

Володимир ДАНИЛЮК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%