Традиційний хлібний квас

Традиційний хлібний квас  

Інгредієнти:
2 кг чорного житнього хліба;
12 л окропу;
50 г дріжджів;
2 ст. л. пшеничного борошна;
700 г цукру;
20 г м’яти.

Хліб нарізати на шматки й підсушити на сухій сковорідці до рум’яного кольору. 
Сухарі скласти в невелику діжку або іншу керамічну посудину, залити окропом й залишити на 10-12 годин, потім процідити. 
Дріжджі і борошно розмішати в невеликій кількості настою сухарів, покласти в тепле місце, щоб бродило. 
Заварити м’яту, добре її прокип’ятити й додати цукор.
Щойно дріжджі піднімуться, вилити їх у настій із сухарів, додати м’яту з цукром, добре вимішати, накрити рушником і покласти в тепле місце. Коли зверху з’явиться густа піна, старанно її зняти, інакше квас бродитиме в пляшках. 
Рідину легенько злити крізь сито або густу полотнину в інший посуд, розлити у пляшки, наповнюючи їх не до верху. Пляшки щільно закоркувати й покласти в холодне місце. Через 12 годин квас можна пити.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта poradnyk.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

«Боротьба влади з коронавірусом SARS CoV-2 – це…

«Боротьба влади з коронавірусом SARS CoV-2 – це…

Ефективна протидія смертоносній інфекції. (4) - 6.3%
Нездатність адекватно реагувати на загрози. (17) - 26.6%
Відволікання уваги від чогось важливішого. (32) - 50%
Мене це не стосується. (5) - 7.8%