Вареники з вишнями

Вареники  з вишнями

Інгредієнти:
Для тіста:
100 г борошна;
100 мл води;
1 ч. ложка цукру;
щіпка солі.
Для начинки:
500 г вишні;
200 г цукру;
0,5 ч. ложки крохмалю.

Вишні перебрати, помити і видалити кісточки.
Засипати вишні цукром і залишити на 2 години, щоб з’явився сік. Утворений сік злити в окрему посудину.
Приготувати тісто для вареників. Просіяне борошно висипати у миску гіркою, зробити заглиблення і всипати сіль та цукор. Влити у борошно трохи підігріту (не гарячу) воду і замісити тісто. За консистенцією тісто має вийти досить крутим.
Накрити тісто серветкою і залишити на 30 хвилин. Потім тонко розкачати і за допомогою склянки чи чашки з гострим краєм вирізати круглі варенички.
Тепер можна приступати до ліплення вареників із вишнею. У середину кожної варенички викласти кілька ягідок, посипати цукром, змішаним з крохмалем.
Гарненько зліпити краї тіста звичайними защипами або косичкою – на ваш розсуд. Важливо, щоб у процесі варіння тісто не розійшлося, і начинка не випала назовні.
Зліплені вареники з вишнею викласти на дошку, посипану борошном.
Закинути порцію вареників у киплячу підсолену воду і варити до готовності, поки вони не спливуть на поверхню.
Подавати вареники з вишнею гарячими, поливши їх сметаною та вишневим соком.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта poradnyk.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи справилася б центральна влада з епідемією коронавірусу без підтримки органів самоврядування Волині?

Чи справилася б центральна влада з епідемією коронавірусу без підтримки органів самоврядування Волині?

Звичайно, адже вона використала для боротьби з Covid-19 весь потрібний державний ресурс. (10) - 12.3%
У Києві тільки імітують бурхливу діяльність. Насправді під прикриттям коронавірусом вирішують інші справи. (40) - 49.4%
Якби не місцеві ради, то епідемія б стала масовою. (18) - 22.2%
Мене це не стосується. (10) - 12.3%