Від першодруків – до сучасних ґаджетів

Від першодруків – до сучасних ґаджетів

Теплою і довірливою видалася розмова про сучасну літературу між студентством Луцького педагогічного коледжу і письменниками Волинського краю, тематично окреслена широким інформаційним діапазоном «Від першодруків – до сучасних ґаджетів».

У рамках святкування Дня української писемности до коледжу на творчі гостини завітали голова ВОО НСПУ, поетеса Ольга Ляснюк, її заступник, письменник-видавець, науковець Микола Мартинюк, поет, прозаїк, гуморист, цьогорічний лавреат обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського Сергій Цюриць і поетеса, фактично ровесниця спудейства, котре завітало на це спілкування, Еліна Форманюк.

Було сказано й почуто багато: і про історію Волинського письменницького осередку, і про тих, хто нині творить літературний процес в нашому краї, і про секрети творчої кухні майстрів слова, і про важливість тісних взаємних контактів між майбутніми педагогами і Спілкою, а ще з уст гостей звучало чимало авторської поезії та прози – від дитячої, з народнопісенними відголосками, до найдовірливішої так званої дорослої.

Символічно у цій атмосфері на очах зачарованої поетичним словом публіки було виконано високу та почесну місію – урочисто вручено наймолодшій спілчанці Еліні Форманюк посвідку члена НСПУ.

Завершилося дійство емоційним інтерактивним діалогом між його учасниками в іпостасі слухачів-поціновувачів і митцями та пам'ятною для обох сторін автограф-сесією.

Олена ОСТАПЮК.

Фото Миколи МАРТИНЮКА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%