Школи Луцька готуються до 1 вересня в умовах карантину

Школи Луцька готуються до 1 вересня в умовах карантину

Від сьогодні Луцьк потрапив до "помаранчевої" карантинної зони. Відтак навчання у школах буде відбуватися з дотриманням певних вимог. 

Як готуються до Дня знань у гімназії №21, - розповіли у навчальному закладі, пише Суспільне.

Традиційної лінійки першого вересня у навчальному закладі не проводитимуть. Святкові заходи відбудуться на вулиці, лише для учнів перших класів, з дотриманням безпечної дистанції. На них дозволили присутність лише одного з батьків, - розповіла заступниця директора Оксана Мартинюк.

Оксана Мартинюк каже: навчатимуться учні гімназії у дві зміни. Старші класи будуть ділитися на дві групи: одна з яких навчатиметься онлайн під контролем вчителя, за використання класруму. Також у школі будуть відкриті усі входи, розписані схеми руху, щоб не було скупчення учнів.

У школу закупили автоматичні дезінфектори, які даватимуть можливість дитині безконтактно продезінфікувати руки. Маски дітям купують батьки самостійно. "Педагоги - забезпечені масками на певний період. Зараз розглядають питання про захисні щитки, оскільки Луцьк в "помаранчевій" зоні", - каже заступниця директора гімназії Оксана Мартинюк.

У шкільній їдальні розсунули столи на півтора метри один від одного, працівників харчоблоку забезпечили рукавичками, масками та захисними екранами, каже завідувачка їдальні Вікторія Оробейко.

Обов'язковий щоденний температурний скринінг, - каже медсестра гімназії Оксана Панкевич. Облаштували кімнату-ізолятор, куди поміщатимуть учня або вчителя у разі підвищення температури під час навчального процесу.

Вчителька початкових класів Неля Карпук навчатиме цього річ 30 першачків. Каже: стежитиме за здоров'ям дітей та дотриманням карантинних вимог.

Загалом цього року в гімназії очікують 1400 учнів.

Анна АРТЮХ.
Фото із сайту Суспільне. 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%