З пустого в порожнє

З пустого в порожнє


Шмигаль, який сам собі не Шмигаль і кому ніхто не Шмигаль…


Для чого існує уряд, який не виконує власних постанов? І яка тоді роль парламенту, котрий його сформував, якщо Верховна Рада України не карає горе-призначенців за цинічне невиконання чинного законодавства та вже ухвалених ними ж нормативно-правових актів?

Пригадуєте, як на недавній сесії облради депутати підняли на сміх заступника керівника апарату облдержадміністрації Вячеслава Кривенюка? Він презентував від трибуни проєкт рішення щодо виділення з бюджету області майже 10 млн грн для фінансування «виконання делегованих повноважень», які облрада передала в зону відповідальності облдержадміністрації. Найбільше ж обранців громади обурила пропозиція перерахувати чиновникам 160 тис. грн для… виплати штрафів за невиконання або неналежне виконання цих повноважень. Зрозуміло, що проект провалили, а виконавчій гілці влади нагадали, що вона повинна трудитися за рахунок фінансування з Державного, а не місцевого бюджету.

Шкода, що спікер парламенту Дмитро Разумков, який недавно побував на Волині з робочим візитом, не голова облради Григорій Недопад. Бо за такого розвитку подій у Верховній Раді України зрозуміли б, що міністрів зокрема і Кабмін на чолі з Денисом Шмигалем загалом треба притягувати до відповідальності за нехтування законами нашої держави та постановами уряду, ним же ж і ухваленими!

Тому ще 1 червня ц. р. Денисові Шмигалю «Волинська газета» скерувала офіційний запит, щоб отримати вичерпну відповідь, чому з грудня 2020 р. не виконується підписана ним же ж Постанова Кабінету Міністрів України №306 (зі змінами) «Про затвердження Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22.04.2020 р. загалом по Україні та яка сума заборгованості з надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину існує перед працедавцями Волинської області. Документ не скасований, повинен у повному обсязі виконуватися самими ж урядовцями навіть 3 місяці після офіційного оголошення про закінчення пандемії, але…

Як сповістив редакції Заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації  Міністерства економіки України Ігор Дядюра (у компетенції цього відомства перераховувати належні кошти Службі зайнятості), у Державному бюджеті України на 2021 р. парламент передбачив для забезпечення виконання Постанови №306 аж 398 млн грн. 26 квітня ц. р. Мінекономіки скерувало на затвердження КМУ документи щодо фінансування, але… проєкт повернуто наступного дня Секретаріатом Кабміну «для узгодження позицій із Міністерством фінансів України».

«Після проведення узгоджувальних процедур проект буде повторно внесений на розгляд Уряду», – зазначив Ігор Дядюра.

Ось так сам Денис Шмигаль упродовж 7 місяців не виконує власноруч підписану постанову, хоча зарплату з казни держави отримує справно і немалу. Навіщо тоді він потрібен на чолі уряду взагалі? Щоб тільки мільярди поліції перераховувати для «боротьби з пандемією коронавірусу»? І чому народні депутати не ставлять питання про доцільність існування такого «уряду»?

Володимир ДАНИЛЮК.

На фотопресслужби Кабміну: Денис Шмигаль бореться з пандемією.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%